Call to Earth 2023

Home >Events >Call to Earth 2023

Nasa škola je učestvovala u CNN projektu „Call to Earth“ sa temom „Naša zajednička planeta“. Ove godine, fokus je bio na ključnoj vezi između gradova i prirode,Naši učenici su se aktivno angažovali u različitim aktivnostima kako bi istakli važnost očuvanja prirode i životinja u našem gradu i okolini.

Učenici prve i druge godine su napravili i postavili hranilice za ptice na vidljivim mestima, omogućavajući vrapcima i golubovima lak pristup hrani. Ova akcija očuvanja prirode direktno doprinosi opstanku ptica u urbanim područjima.

Učenici treće godine su istražili lokalnu šumu, susreli su se sa životinjama poput vrapaca, golubova i veverica, te su nakon toga kreirali natpise i postere kako bi podigli svest o važnosti zaštite životinja i njihovog prirodnog staništa.

Godina 4 se bavila istraživanjem i pisanjem novinskih izveštaja o izazovima sa kojima se suočava divlji svet našeg grada, dok su petaci sakupljeni reciklabilni otpad iskoristili za izradu impresivnih skulptura životinja, pokazujući kako otpad može biti pretvoren u umetnost i lepotu.

Učenici šestog razreda su se angažovali u čišćenju lokalne šume, snimajući video reportažu o stanju životne sredine i ističući važnost zaštite prirode. Njihova poruka „Stop bacanju smeća“ jasno ukazuje na potrebu zajedničke brige i odgovornosti prema očuvanju prirode.

Ponosni smo na naše učenike koji su pokazali posvećenost i brigu prema očuvanju naše planete. Nastavićemo da podstičemo svest o zaštiti prirode i divljih životinja među našim učenicima kako bismo zajedno stvorili bolju budućnost za našu planetu.

  Detalji o detetu:

  Datum rođenja:
  Kontakt informacije:

  Majka  Otac  Hobiji i ostala interesovanja deteta

  Moje dete (čekirajte kvadratić ako važe sledeće izjave):

  Može da drži olovku / hemijsku / makazeZna da izbroji do 10 (da izgovori)Ima dobru koordinaciju (hodanje, trčanje, skakanje, penjanje)

  Pravilno drži posuđePrijateljski je nastrojeno prema novim ljudima

  Kako ste čuli za nas?

  InstagramFacebook stranicaGoogle pretragaPreporuka prijatelja / roditeljaDrugo

   Child's details:
   Contact:

   Mother   Father   My Child's Hobbies and Interests

   My Child (tick the box if it appllies):

   Can hold a pencil/pen/scissiorsKnows numbers to 10 (speaking)Has good coordination (walking, running, hopping, climbing)

   Holds utensils properlyIs friendly towards new people

   How did you hear about us?

   InstagramFacebook PageGoogle SearchRecommendation from a Friend/current/previous ParentOther